Edge View House

The Llama Group was instructed by our client to look at the complete redesign and extension of their existing property, which involved several extensions as well as removing all the existing ground and 1st floors to enable a complete redesign of these floors. This was to maximise floor space as well as head room with the reduction of the ground floor level and introduction of a new internal steel frame so that the depth of the 1st floor construction could be reduced to a minimum also.

In the newly formed Bulthaup Kitchen/ Living Area, the original external wall was opened up and a new contemporary extension added. The view was taken by our Architects to introduce a modern, contemporary extension, that not only helps to preserve the integrity of the original period cottage but also creates a visual link to the large, modern Entertainment Building which was also created on the site. This extension to the main Kitchen/Dining Area was carefully designed with the new ground and 1st floor levels so that this new ceiling ran seamlessly through from the existing cottage and new kitchen area, into the newly created Dining Area within this extension.

  • Location: Alderley Edge, Cheshire